|
 |
Et ve Et Ürünlerinde Ýzlenebilirlik |
31 Ekim 2014 |
|
 |
|
|
 |
Genel Özellikler
Günlük Kesim partisi açýlýr ve besili hayvanlarýn küpe barkodlarý okutularak kesim iþlemine baþlanýr. Kesim monoray düzeneðinden sýralý olarak yapýlmaktadýr. Bütün etiketleme iþlemleri sýralý ve manuel olarak hem et izlenebilirlik ana programýndan hem de el terminalinden yapýlmaktadýr.
|
-
Besili hayvanlarýn küpe barkodu okutularak sisteme kaydedilir ve kesim baþlar.
-
Kesilen hayvanýn kellesi ayrýlýr. Kelle için sýralý sistemden kelle etiketi çýkartýlýr.
-
Kellesi ayrýlan hayvanýn derisi yüzülür ve sýralý sistemden deri etiketi çýkartýlýr.
-
Daha sonra iç organlarý çýkartýlýr ve ciðer, iþkembe için sýralý sistemden etiket çýkartýlýr.
-
Son olarak hayvanýn kalan kýsmý 2 parçaya ayrýlýr ve bu iki parça karkas için sýralý sistemden karkas etiketi çýkartýlýr.
-
Bu iki parça karkas monoray üzerindeki kantar ile tartýlýr. Burada terazi dinleme programý ile tartýlan hayvanlarýn aðýrlýk bilgisi otomatik olarak sisteme kaydedilir.
-
Hayvanlarýn pasaport bilgileri, kesimden önce, kesimden sonra ya da kesim sýrasýnda “Canlý Hayvan Kesim Pasaport Giriþi” menüsünden sisteme kaydedilebilir.
-
Kesim iþlemi bittikten sonra karkas etler dinlendirilmek üzere býrakýlýr.
-
Raporlar kýsmýnda “Günlük Kesim Listesi”, “Kesim Raporu” ve “Kesim Cetveli” ile devlete verilecek listeler hazýrlanýr.Böylece karkas üzerindeki etiketten bu hayvanýn izlenebilirliði saðlanmýþ olur. Bu hayvan kaç yaþýnda, hangi kesimhanede kesilmiþ, menþei bilgisi ve aþý bilgileri gibi birçok bilgiye ulaþýlabilir. Karkaslar gerekli kontrollerden geçtikten sonra, þayet karkas etinde sorun varsa, bu hayvan ait, sakatat da imha için ayrýlmýþ olacak. Ya da sakatat da sorun varsa, ayný þekilde bu sakatat üzerindeki barkoddan kolayca bu hayvanýn karkasýna ulaþýp imha kaydý yapýlmaktadýr.
Ekran Görüntüleri
Kullanýlan Yazýlým ve Donanýmlar
- Oracle Database 11gR2
- Oracle Forms 11g
- Microsoft .Net (C#)
- El Terminali
- Barkod Yazýcý
- Barkod Okuyucu
|
|
|
|
 |
|
 |
|